Prosjektet Spræk er nå godt i gang.DSC_9710

4 videregående skoler på Fosen er i gang med prosjektet “Spræk”. Det er et prosjekt som har flere samarbeidspartnere og kan gjøres med økonomisk støtte fra Helsedirektoratet og forebyggende diabetes.

Elevene er testet fysisk og alle i yrkesfag Byggfag VK1 og VK2 har også ekstra målinger, da de er med i en ekstra forskning sammen med Sør-Trøndelag Fylkeskommune og St. Olav.

Bilde: Anna S. Lyngstad snakker om helseutfordringer og fysisk aktivitet.

Utenom dette har vi på Fosen fokus på enkel hybelmat. Kokk Rune Sandø har hatt matkurs for alle elevene. Der det lages mye sunn mat og mye fisk.

Alle elevene skal i løpet av skoleåret bruke en hverdagsaktivitetsmåler.  Den måler antall skritt, aktivitet og søvn. Dette er mest for at elvene skal bevisstgjøres mer over sin aktivitet og søvn. Alle skoler har lagt opp til mere gym og yrkesrettet trening i løpet av skoleåret.  Alle har gjennomgått og fått egne styrkeprogram som enkelt kan gjøres i klasserom og “verksted”
Elevene skal også ha nye matkurs og testes på nytt til våren. Alle som er med vil få et eget kompetansebevis som de kan legge ved søknader om lærlingeplass.

Dette er også en av grunnene til at prosjektet er viktig: ”Overgangen fra skolebenk til jobb kan være fysisk tøff. Mange unge takler ikke overgangen fra en stillesittende skolehverdag til et aktivt og fysisk tungt arbeidsliv. For mens det er en kjensgjerning at muskellidelser er en viktig årsak til sykefravær og omskoleringer generelt, viser det seg at også unge lærlinger dropper ut når de begynner i jobb – fordi det blir for fysisk tungt.”

Publisert 09.12.2010, kl. 15:06 http://www.nrk.no/ostafjells/buskerud/1.7417763

DSC_9803   Elever ved Leksvik videregående skole får informasjon om SPRÆK

DSC_9828
Her er det planken

 

 

 

 

 

Byggfag på Fosen lager mat  DSC_9926

DSC_9945